.

Hennafestés

Üdvözöljük a hennafestés varázslatos világában!

A henna (Lawsonia inermis) egy – 5000 éves múltra visszatekintő növény – mellyel bőrbarát módon testfestéseket készíthetnek. A henna szó a növény arab nevéből származik Ez a szó a muszlim kultúrkörökben női névként is szerepel. Jelentése: áldott.

A növényben található festékanyag a felfestés után azonnal elkezd dolgozni. A paszta száradása után eltávolítva először egészen világosnarancs színű, majd egyre erősebb narancsos, majd sötétbarna színre vált a bőr.

A felfestett henna motívum 7-12 napig is tartós a bőr igénybevételétől, sötétbarna színűvé válik a festést követően 12-24 órán belül.

Sokféle henna motívum, henna alkotás közül lehet választani: indás- leveles henna motívum, non- figuratív hennafestés, állat szimbólumok, feliratok, komplett alkotások

A hennafestés és tetoválás közötti különbségeket fontos látnia mindenkinek, aki valamilyen testdíszítésre vágyik, de nem tud választani. A henna egy változtatható, eltávolítható, növényi testfestékkel készülő alkotás. Ezt akár hetente tudja módosítani, vagy újra és újra felfestetheti magára.
A tetoválás pedig végleges alkotás olyan értelemben, hogy a viselője testén egy életre szóló fizikai megjelenést kölcsönöz. Itt lehet még egy olyan alternatíva, hogy ha megunja a jelenlegi tetoválását az illető, akkor rátetováltat egy másik alkotást. De a hely, a tény adott: van tetoválás onnantól fogva, hogy a tetováló művész elvégezte a munkáját.

A henna ilyen értelemben egy szabad életstílust enged meg: ha akarom viselem, ha megunom, leszedem, vagy lekopik. Ha pedig annyira megtetszik, hogy már élni sem tud motívum nélkül a vendég, akkor át lehet tetováltatni a henna motívumot. Gyakran előfordul, hogy hennafestésre érkezik a vendég és abból célból kéri, hogy megnézze, hogy viseli el a motívumot önmagán és a tudatot, hogy „van” neki valami a testén, ami nem születésétől fogva természetes.

Családi napra közkedvelt a henna motívumok testfestése, mert gyerekek számára is ideális. Céges rendezvényeken pedig a felnőttek is bátran kipróbálhatják a karukra, vállukra, vádlira. A henna testfestést a régmúlt embere az áldó- védő hatása miatt alkalmazta. A ma embere az esztétika jegyében él ezzel a testdíszítő módszerrel.